מדוע חשוב לטפל במצב של קטרקט?

קטרקט

קטרקט הוא עכירות של העדשה הטבעית בתוך העין. ככל שאנו מתבגרים, העדשה שלנו עלולה לאבד את השקיפות שלה ולהיות אטומה יותר עם הזמן. זה גורם לראייה מטושטשת ולבסוף לעיוורון אם לא מטופל.

ישנן מספר גישות להתמודדות עם קטרקט, אך בדרך כלל רק ניתוח יכול לשחזר את הראייה של האדם לחלוטין. מטרת הניתוח היא להסיר את העדשה העכורה ולהחליפה בעדשה מלאכותית שיכולה לספק ראייה צלולה שוב למטופל. אם אתם לקראת ניתוח קטרקט אצל רופא עיניים מומחה, יהיה חשוב לקבל ממנו את כל המידע טרם עלייתכם על שולחן המנתח. הנה מס' דברים שאולי לא ידעתם על קטרקט, ניתוחי קטרקט ומה שבין לבין.

מה חשוב לברר מול רופא עיניים טרם ניתוח הקטרקט?

תבררו מה משך ההחלמה, האם ההחלמה מורכבת או כואבת, תבררו מה הסיכונים בניתוחי קטרקט, מה היתרונות, החסרונות וכל מה שתצטרכו לדעת. זכרו, מדובר בהליך כירורגי לכל דבר, אז אל תקלו ראש בכל הקשור לניתוחי קטרקט.

כמו כן, כמובן שיהיה חשוב לוודא שפוליסת הביטוח שלכם אכן מכסה את ההליך הכירורגי הזה. בין אם כן או לא, בכל מקרה ניתוח קטרקט הוא הטיפול המומלץ ביותר למחלת העיניים הזו. בואו נבין ממה נגרמת המחלה.

ממה נגרמת מחלת העיניים, קטרקט?

קטרקט היא מחלה הפוגעת בעדשת העין. זה נגרם במהלך ההזדקנות, בעקבות מצבים תורשתיים ובעיות בריאותיות אחרות. על מנת לטפל בקטרקט, מנתחים מסירים את העדשה העכורה מהעין על מנת להחזיר את הראייה. במקרים מסוימים משתמשים בשתלים כדי להחליף או להשלים את מה שהוסר.

קטרקט הוא מצב בו עדשת העין הופכת עכורה עקב הצטברות חלבונים. העדשה אחראית למיקוד האור ברשתית, מה שמקשה על בעלי קטרקט לראות בבירור, לפענח תמונות, לזהות פרצופים ועוד בעיות שונות.

כיצד מטפלים בקטרקט בדרך כלל

קטרקט מטופל על ידי הסרה כירורגית של העדשה העכורה, והחלפתה בעדשה מלאכותית. במקרים מסוימים, ניתוח קטרקט יכול גם לעזור לתקן פרסביופיה, או אובדן ראייה תקינה הקשור לגיל של המטופל.

ניתוח קטרקט נעשה בדרך כלל במרכז כירורגי חוץ, או בבית חולים ועשוי לדרוש הרדמה כללית או הרדמה מקומית. רוב האנשים מבלים כ-12 שעות בבית החולים לאחר הניתוח ומתאוששים תוך כ-3 ימים ללא תרופות כאב מבוקרות. אם אתם מעוניינים לעבור ניתוח קטרקט, יהיה חשוב לעבור אותו אצל רופא עיניים שמכיר לעומק את ההליכים הכירורגיים האלו.

וטרינר כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה עושים במקרה של חתך ביד?
במקרה של חתך ביד, חשוב לעצור את הדימום ולמנוע זיהום. הדרך הנפוצה ביותר לעשות זאת היא באמצעות לחץ...
קרא עוד »
דצמ 09, 2022
פרוצדורת עיקור וסירוס חתולי רחוב
לכאורה כאשר אנחנו מדברים על פרוצדורה של עיקור וסירוס אשר וטרינר מבצע אנחנו מדברים על הליך שהוא כואב...
קרא עוד »
דצמ 03, 2018
איך ניתן לזהות קוצר נשימה?
כשאנחנו חיים, אנחנו נושמים ונושפים, מוציאים אוויר, מכניסים חמצן לגוף, ובכלל לא שמים לב שאנו עושים את...
קרא עוד »
מאי 26, 2022