איך מתנהלים בועדה להפסקת הריון?
אישה אשר מעוניינת להפסיק הריון בצורה יזומה צריכה להגיש בקשה לועדה להפסקת הריון. הועדה להפסקת הריון דנה בכובד ראש בכל בקשה ובוחנת את הנתונים הקשורים לאישה ולמצבה. באופן כללי יש התייחסות לכמה מצבים מורכבים שעשויים להביא להחלטה המאשרת את הפסקת ההיריון. בין היתר מתייחסים לגיל של האישה – נערה צעירה מתחת לגיל שמונה עשרה או אישה מעל גיל ארבעים. כמו כן אם האישה ההרה אינה נשואה הדבר ישליך על קבלת ההחלטה של הוועדה. במידה והתגלה מום משמעותי בבדיקות השליש הראשון של ההיריון הדבר גם משמעותי מבחינת ההחלטה של הוועדה.
הגשת פניה עם כל המסמכים
כדי להגיש פנייה לועדה צריכה האישה להצטייד בכל המסמכים הרלוונטיים על מנת להציג את עצמה ואת תמונת ההיריון הנוכחי אותו היא מבקשת להפסיק. יכולה האישה לבחור לאיזו ועדה היא מעוניינת לפנות וזאת ללא קשר למקום המגורים שלה. לאחר הגשת הבקשה ובחינת הנתונים יוחלט האם היא מאושרת. חשוב להבין שהפלה יזומה ללא אישור הוועדה נחשבת למעשה פלילי. במידה והפנייה אושרה תקבל האישה הסברים ביחס לתהליך אותו היא עומדת לעבור. היא נדרשת להסכים מדעתה לפעולה על כל המשתמע מכך.
כדאי לדעת כי קיימת אפשרות לעשות הפלה פרטית ללא ועדה – מידע נוסף בנושא קיים באתר https://limedik.co.il/.
כל המידע לפני ביצוע הפלה
האישה צריכה לקבל מידע רלוונטי בהתאם לנתונים הנוכחיים, זאת כדי למנוע מצב בו היא מבצעת הפלה בלי להבין את ההשלכות או את המשמעות של הצעד הזה. במידה ומדובר על הפלה בגין מום או התפתחות לא תקינה של העובר, היא תוכל לקבל חוות דעת רפואית נוספת ביחס למצב העובר ולסיכויים שיש לו במידה ולא תתבצע הפסקת הריון. כל אישה שעומדת בפני שלב כזה מתמודדת עם אתגר לא פשוט והיא צריכה לקבל מידע רלוונטי וגם תמיכה.