כל מה שצריך לדעת על הוצאת רישיון לקנאביס רפואי

רישיון לקנאביס רפואי

לאורך השנים הצטברו ממצאים קליניים רבים שמצביעים על יכולותיו המופלאות של צמח הקנאביס לעזור במצבי תחלואה שונים ומניעת כאבים. יחד עם זאת, מדובר בחומר שעדיין נמצא תחת ההגדרה של "סמים מסוכנים" ובהתאם לכך נדרש רישיון מתאים להחזקה ושימוש בו. כיצד מוציאים את הרישיון? מייד תבינו.

מי מוסמך להעניק רישיון לקנאביס רפואי?

משום שקנאביס אינו מוגדר עדיין בתור תרופה, לא כל רופא רשאי לרשום אותו למטופליו וכראות עיניו. משרד הבריאות קבע לצורך העניין שתי ישויות מקצועיות בלבד שרשאיות להעניק למטופלים רישיון לקנאביס רפואי:

  • יק"ר (היחידה לקנאביס רפואי) – יחידה זו משתייכת למשרד הבריאות ובה מועסקים רופאים שרשאים להעניק את הרישיון בו במקום. ברגע שאדם מקבל אישור מרופא של יק"ר לקנאביס רפואי, הוא יכול להשתמש בו לצרכיו באופן מיידי. ניתן לפנות אל יק"ר באופן אישי על ידי ביקור במרפאה או מילוי טופס מקוון דרך אתר האינטרנט בצירוף כל ההמלצות הרלבנטיות מרופאים מומחים. במידה ובוחרים באופציה השנייה, יש לקחת בחשבון שמשך הזמן עד לקבלת הרישיון אינו יהיה מהיר כמו אישור שניתן ישירות על ידי רופא יק"ר.
  • רופאים המוסמכים להנפיק רישיון – באתר משרד הבריאות ניתן למצוא רשימה של רופאים (ציבוריים או פרטיים) שאינם קשורים ליק"ר, אך שקיבלו היתר ממשרד הבריאות לנפק רישיונות קנאביס רפואי.

מי רשאי להגיש בקשה?

כפי שמדווחים לנו מומחי קנאביס כגון נתי דוידי ואחרים, רישיון לקנאביס רפואי ניתן באופן מהיר כאשר המטופל סובל ממחלות המפורטות בחוק, כגון סרטן, איידס, קרוהן, טרשת נפוצה, קוליטיס, פרקינסון, PTSD, תסמונת טורט וכאבים מסוגים מסויימים, בעיקר על רקע נוירופטי. יחד עם זאת, העדויות ההולכות והמצטברות על כך שלקנאביס ישנן השפעות מיטיבות גם במצבים רפואיים אחרים, גורמות לכך שכל מקרה לגופו וכי בהחלט יתכן כי יתקבל האישור לרישיון גם במקרים נוספים. יש לפנות לרופא המטפל על מנת שיגיש בקשה ליק"ר עם כל הנימוקים הרלוונטיים.

הרופא המטפל קובע בהמלצותיו לא רק את הכמות החודשית של הקנאביס שאותה המטופל יהיה רשאי לרכוש בבתי המרקחת הייעודיים, אלא גם את ההרכב של החומר עצמו. בשלב הראשוני, בדרך כלל יתקבל רישיון עבור זנים שבהם אחוז ה- THC וה- CBD נמוכים. ככל שהזמן יעבור ניתן לבקש להעלות את האחוזים, בהתאם לצורך.

הוצאת רישיון לקנאביס רפואי – מה עוד חשוב לדעת?

יש לקחת בחשבון כי בקשות להוצאת רישיון לקנאביס רפואי לא יאושרו כל עוד המטופל אינו מוכיח כי הטיפול הרפואי הסטנדרטי מיצה את עצמו וכי הקנאביס מהווה את האופציה האחרונה לנסות ולהיטיב עם המצב. על מנת לשפר את הסיכויים, חשוב מאוד לבחור ברופא שהינו בעל ניסיון בהגשת בקשות ליק"ר, כאשר במידה ובקשה אחת לא צלחה, ניתן לנסות שוב, עם  אותו הרופא או באמצעות רופא אחר. כמו כן, חשוב לדעת כי הרישיון הראשון ניתן לחצי שנה בלבד ולאחר מכן יש להאריך אותו, בהמלצת הרופא המטפל.

וטרינר כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
פרוצדורת עיקור וסירוס חתולי רחוב
לכאורה כאשר אנחנו מדברים על פרוצדורה של עיקור וסירוס אשר וטרינר מבצע אנחנו מדברים על הליך שהוא כואב...
קרא עוד »
דצמ 03, 2018
תרגול היפנובירת'ינג – איך לעשות את זה נכון?
 תרגול היפנובירת'ינג הוא שימוש בהיפנוזה עצמית, הדמיה וטכניקות נשימה כדי לעזור לנשים להתכונן ללידה....
קרא עוד »
פבר 21, 2023
מה ההבדל בין ביטוח בריאות קבוצתי לביטוח בריאות פרטי?
לביטוח בריאות קבוצתי יש יתרונות רבים אולם הפן הטכני מסובך יותר ולכן יש אנשים רבים שאולי היו רוצים...
קרא עוד »
ינו 18, 2021