5 מאכלים שמורידים כולסטרול והופכים את הבריאות לטעימה
המאכלים המיוחדים שיכולים לשפר את בריאות הלב שלך!
כולסטרול גבוה הוא אחד מהגורמים המרכזיים למחלות לב, וזה הזמן להפסיק לבזבז זמן ולהתחיל לפעול. אויבינו לא תמיד נראים, אך המאכלים שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הם לשם שינוי לא רק נעימים לעין, אלא גם יכולים להיות טעימים מאוד! אז בואו נצלול למעמקי המטבח ונתוודע ל-5 מאכלים נפלאים שילמדו את הלב שלכם לקפוץ משמחה.
1. שיבולת שועל – מה יש לה להציע?
שיבולת שועל היא ללא ספק אחת מהכוכבות של הדיאטות הבריאות. מה הסוד שלה? היא מלאה בסיבים תזונתיים שמקנים תחושת שובע ומשפיעים לטובה על רמות הכולסטרול הרע (LDL). תוסיפו לה קצת פירות טריים, ואפילו דבש, ותהפכו את הבוקר שלכם למשהו ממש מיוחד.
איך מכינים שיבולת שועל?
- כוס שיבולת שועל
- 2 כוסות מים או חלב
- פירות אהובים (בננות, תותים, ואפילו אגסים!)
- אופציה לתוספת דבש לקצת מתיקות
באופן כללי, שיבולת שועל מבטיחה בוקר טוב שיעזור ללב שלכם לנצח!
2. אבוקדו – שהחיים יהיו ירוקים!
אבוקדו, עם כל כך הרבה יתרונות בריאותיים, הוא פרי שלא כדאי להתעלם ממנו. בעבודתו הנפלאה לשיפור רמות הכולסטרול, אבוקדו מכיל חומצות שומן בלתי רוויות שידועות בהפחתת הסיכון למחלות לב. אז איך נכנסים בו אם הוא כל כך טעים?
דרכים לשלב אבוקדו בתפריט:
- סלט אבוקדו ומלפפונים
- מריחה על כריך עם מלח ולימון
- פשטידות וממרחים שמבוססים על אבוקדו
אוהבים מקסיקני? הכינו גואקמולי, ואם אפשר, עם צד של טאקוס. איך אפשר לטעות? לא בטוחים? תנסו!
3. דגים שמנים – האם זה באמת עושה את ההבדל?
דגים שמנים כמו סלמון, סרדינים ומקרל מכילים חומצות שומן אומגה-3 שמפחיתות את רמות הטריגליצרידים בדם. הם ממש כמו כוכבים של תזונה בריאה, ובשביל זה אנחנו אוהבים אותם.
דרכי הכנה שיביאו לתוצאה הטובה ביותר:
- צלייה בתנור עם עשבי תיבול
- סם איזה דג במים רותחים ל-10 דקות והבריאות מגיעה!
- סלט דגים עם פירות ים – מדהים!
4. אגסים ופרות – ולא, זה לא תרגיל לגן ילדים!
הכוונה כאן היא לאגסים, תפוחים ואפילו פירות יער. כל הפירות הללו מכילים סיבים תזונתיים וקטכינים, והם חברים טובים שלכם בדרך להפחתת הכולסטרול. אה, ואם אתם שואלים אותי, יש גם כמה יתרונות נוספים לסיבים תזונתיים, אבל בואו נישאר ממוקדים!
איך תצרכו אותם?
- סלט פרות צבעוני
- שייק פירות בעבודה – כך עובדים!
- פרות מסוכרים (בלי סוכר, מובן!)
5. אגוזים – מנה קטנה, יתרונות גדולים!
אגוזים כמו שקדים, פקאנים ואפילו אגוזי לוז לא רק טעמים, אלא גם מרווים את הגוף בשומנים בריאים ובסיבים תזונתיים. הם עושים הבדל משמעותי בהפחתת כולסטרול.
אילו אגוזים כדאי לבחור ולמה?
- שקדים – מצוינים לארוחה קלה!
- פקאנים – טעמים שניתן להוסיף כמעט לכל מתכון!
- אגוזי לוז – חברים למוזיקה ולסעות!
תשקלו לפנק את עצמכם בכמה אגוזים בין הארוחות. החיסרון? תפסיקו לחשוב על זה בתור חטיף ותתחילו לחשוב על זה כחלק מתפריט בריא!
ובשורה התחתונה, חשוב להבין שרמות כולסטרול לא נשארות קבועות, ולהתמודדות עם בעיות בריאות אפשר להתמודד דרך תזונה נכונה שמשלבת את המזון האיכותי שציינו כאן. אז למה לחכות? תתחילו לשלב את המאכלים האלה בתפריט שלכם כבר היום והשקיעו בעתיד הלב שלכם!