כמה זמן תינוק צריך לישון?

תינוקות ושינה

מי שחובק תינוק חדש בוודאי מנסה לעשות את הכל כדי שהתינוק יהיה בריא ומאושר, בעוד ששעות השינה של הרך הנולד חשובות מאד להתפתחותו, לפיתוח יכולות פיזיות ומוטוריות כמו גם ששינה בריאה ונכונה – תאפשר גם להורים וגם לתינוק את התנאים האופטימליים.

בעיות שינה בקרב פעוטות

במציאות, רבים ההורים אשר מתמודדים עם היעדר שינה בקרב התינוק. בכך הורים אשר סובלים מתוצאותיו הלא נעימות של מחסור בשעות שינה – מתייעצים עם יועצת שינה מקצועית. אבל מלבד יעוץ שינה, כיצד אפשר להקנות הרגלי שינה טובים לתינוק? וכמה זמן תינוק צריך לישון? למעשה, מי שמרגיש כי הוא לא "עצם עין" מאז הולדת התינוק החדש, מי ששם לב כי התינוק אינו ישן טוב, ובכלל מתמודד עם מצב קשה ומתיש – חשוב שיבין כיצד מקנים הרגלי שינה טובים יותר עבור הרך הנולד.

בתחילה יש לדעת כי מרבית ההורים הטריים סובלים מבעיות שינה בשל תינוק שאינו ישן, כמו גם שרבים הילודים שלא תמיד מצליחים להירדם וזקוקים להכוונה וסיוע בעת ההירדמות. כדי להבין את הנושא לעומק, כדאי להבין כי ישנם אלמנטים שעלולים להשפיע על השינה לטוב ולרע, בעוד שגיל התינוק, מצב רפואי, גנטיקה, אופי ועוד: כולם משפיעים על שנת התינוק, אורך התנומה ואיכותה.

שיפור שינה בקרב תינוקות

כדי לשפר את שנת תינוקכם, רצוי לשים לב כי אתם מארגנים עבורו סביבה נעימה ומרגיעה. המנעו מקישוט החדר והעריסה באלמנטים מסיחי דעת כמו: מוביילים, תאורה חזקה מידי, בובות וצעצועים רבים ושאר אלמנטים שעלולים לגרום לעודף גירויים.  כמו כן, בחרו מיטה שתהיה בגודל המתאים והצטיידו בסדינים ומצעים באיכות טובה. את הסדין מתחו בכל יום על גבי המזרן כך שיהיה נעים לישון עליו.

יתרה מזאת, בחרו טמפרטורת חדר אופטימאלית וקבועה בגובה של בין 21 עד 23 מעלות. שימו לב כי לתינוק לא חם מידי והקפידו להחליף את חיתוליו כמה פעמים ביום, כדי שיהיה לו קל יותר להירדם. החלפת חיתולים נועדה גם לשמור על היגיינה ובריאות הרך הנולד.

הקפידו על תנוחת שינה בטוחה והחליפו מידי פעם התנוחות כמו שכיבה על הגב, על הבטן ועל הצד. מחקרים מוכיחים כי השינה הטובה והבטוחה עבור התינוק היא בעת שכיבה על הגב.

נוסף לכל אלה, התייעצו עם יועצת שינה מקצועית כמו גנית פרג. יועצת שינה תוכל לסייע לכם להבין טוב יותר כיצד מנהלים את יומו של התינוק וכיצד פועלים כדי שהוא ישן טוב יותר.

לכמה שעות שינה תינוק זקוק?

כיום ישנן שעות שנבדקו מדעית המסייעות לתינוק להתפתח ולהתחזק, בעוד שהשעות נקבעות על פי גיל. בכך:

תינוק עד 3 חודשים יזדקק ל 16 שעות שינה.

תינוק בן 3-6 חודשים יזדקק ל 15 שעות שינה.

תינוק בן 6 עד 12 חודשים יצטרך ל 14 שעות שינה.

תינוק בן 12 עד 18 חודשים יזדקק ל13 שעות שינה.

בעוד שתינוק בן 18-24 חודשים יצטרך 13 שעות שינה.

בכל מקרה, חשוב לדעת כי כל תינוק בעל טמפרמנט שונה וגנטיקה אחרת. לכן מומלץ להתייעץ עם המומחים ובכך להתכוונן נכון יותר בנוגע להרגלי שינה של הפעוט.

וטרינר כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
האם מומלץ לבצע ניתוח אף בעונת הקיץ?
לפניכם, מספר דברים שככל הנראה כלולים גם בצ'ק ליסט חופשת הקיץ שלכם: חופשה משפחתית או רומנטית – בארץ או...
קרא עוד »
נוב 17, 2022
חשיפת האמיתות הלא נפוצות על טענות מועצות
כסמכות בלתי מתנשאת בטענות של מועצות, זו הזכות שלי לחשוף את ההיבטים הפחות מוכרים של התחום המורכב הזה....
קרא עוד »
נוב 26, 2023
כדורי דיאטה בהתאמה אישית לנמצאים בתהליכי הרזיה
המזון שגורם לנו להיות יותר שמנים מבוסס על 2 מרכיבים עיקריים. הראשון משפיע במישרין, והוא כמובן השומן...
קרא עוד »
ינו 21, 2020