איך תבחרו את הכרית הנכונה לצוואר שלכם?
תאריך: יונ 27, 2019
רק מי שהתהפך כל הלילה במיטה יידע להעריך כרית טובה שמותאמת לגופו במדויק
בעוד שמזרן הוא מוצר קל יחסית לבחירה, כריות הן כבר הרבה יותר רב גוניות בהיצע שלהן ומשום כך גם קשות יותר להתאמה. הבעיה היא שכדי להתאים כרית נוחה לוקח לפעמים זמן רב כדי להתנסות ולהרגיש את ההבדל בבוקר לאחר לילה שלם, או אפילו כמה שבועות וימים. קורה גם שאנשים כלל אינם מודעים לכך שהכרית שלהם היא הבעיה שגורמת להם נדודי שינה, כאבי צוואר שמופיעים רק ביום ותחושת אי נוחות גדלה.
כדי להבין בדיוק מה חשוב בכרית שהופך אותה לחיונית, נסקור את הדגשים הבאים, ולפי זה תוכלו לדעת עד כמה הכרית שיש לכם מתאימה לגופכם:
- מאיזה חומר היא עשויה? החומר שממנו עשויה הכרית לא רק משפיע על זווית הנחת הראש והצוואר, כי אם גם על העמידות שלה לאורך זמן מבלי לשנות מרקם וצורה, מבלי לאבד גובה ונפח וגם משום שהחומר הוא שתומך בצוואר ובראש. ככל שהחומר רך ומשתנה בצורה לא יציבה כך גם אינו תומך בראש שלכם כפי שנדרש.
- מהו גודל הכרית? האם אתם ישנים על כרית גדולה מדי? קטנה מדי? צרה או רחבה? כזאת שהכתפיים שלכם נוגעים בה או מונחים עליה ובכך משנים את מצג החלק העליון של הגוף? בחרו כרית של פריד שנוחה לכם ובלבד שהכרית תהיה בגודל שמתאים לרוחב הכתפיים שלכם ובגובה שלהן. אחרת, הזווית של נטיית הצוואר תהיה גדולה מדי ותגרום לכיפוף עמוד השדרה וללחץ על החוליות.
- האם אתם מעדיפים כרית אורתופדית? כרית אורתופדית היא כרית שבנויה בצורת העיקול שבין הראש לצוואר, והיא אכן מתאימה לרבים. אולם בדיוק כפי שיש מידות שונות לאנשים שונים, כך גם הכרית הסטנדרטית הזאת עלולה לא להתאים לכולם. כך שגם אם היא נקראת אורתופדית, ודאו שהיא מתכווננת לפי מבנה הגוף שלכם.
- מעדיפים כרית ויסקו, ג'ל, חומרים יציבים אחרים? אלה בוודאי הכריות הכי נוחות להתאמה משום שהן מתגמשות לפי מבנה הגוף, אבל גם אינן מאבדות צורה ותומכות כל הזמן בקשת הצוואר.