גמילה מקנאביס
בעשורים האחרונים, ישנה חשיבה כללית ואפילו קונצנזוס כי קנאביס הוא צמח שלא גורם להתמכרות ואינו מסכן את הגוף. ראייה לכך, ניתן למצוא בעובדה שמשרד הבריאות הישראלי – מאפשר כיום ליותר ויותר מטופלים וחולים במחלות כרוניות – לצרוך קנאביס רפואי. מלבד זאת, יותר מדינות מודרניות, הופכות את השימוש בצמח, לחוקי.
מרכז גולד מסביר כי קנאביס הוא צמח ממשפחת הקנבינואידים בו סיבים ושמן ששימשו משחר ההיסטוריה לשיכוך כאבים. זרעי הצמח: עשירים בחלבון ופועלים בצורה כימית על התודעה. זאת בשל טרפנואידים, קנבינואידים, ופלבנו אשר שידועים כחומרים כימיים שנמצאים בין מרכיבי הצמח.
חומרים כמו CBD ו THC הם אלא שמשככים כאבים, אך גם משפעים על המוח בצורה פסיכו אקטיבית. הבשורה הטובה היא: שקנאביס אכן יכול לשכך כאבים. אך הבשורה הפחות נעימה נוגעת ליכולת של הגוף להסתגל להשפעותיו של הצמח, ומכאן לפתח צריכת יתר התמכרות, ואף תופעות לווי כמו: פרנויה, הפרעות שינה, עייפות כרונית, ביעותים, ואף מצבי פסיכוזה קשים.
מתי צריך להיגמל מקנאביס?
לפני שנסביר על הסימנים שמורים להתחיל בגמילה, חשוב לדעת כי מי שצורך באופן חוקי את הצמח, רך עושה זאת רק במקרים של כאבים אמיתיים או במינון נכון – אינו צריך להפסיק את השימוש, אלא אם ישנו ייעוץ רפואי שמורה על כך. מלבד זאת, גם תחושה של שליטה ושימוש במינון נכון- ילוו את מי שצורך את הצמח באופן ידידותי. עם זאת, יש כמה סימנים לכך שיש צורך בגמילה, או לפחות לשיחת ייעוץ בנושא, והם:
- השפעת של תופעות לוואי אותן הזכרנו קודם על התודעה ועל הגוף.
- צריכת מרובה של קנאביס תוך הגדלה של הכמות, ככול שעובר הזמן.
- הפרעות שינה, דיכאון, חרדה ושאר תופעות שקורות כאשר נעשה שימוש בקנאביס, או כאשר הקנאביס אינו בנמצא.
- הסתבכות עם החוק בשל קנייה או סחר לא חוקי בקנאביס.
- דרדור במצב הפיזי בשל שימוש לא מותאם בסוג הקנבואידים ומינון גבוה של THC.
אז כיצד נגמלים?
גמילה מקנאביס נעשית באמצעות מכונים שעוסקים בהחזרת אורח החיים לאיכות הדרושה. מומחים ויועצים פועלים בכול זמן כדי לגמול משתמשים בסמים "קלים" וקשים. גמילה במקום נכון כמו מרכז טיפול מוביל להתמכרויות – תסייע להפחית כמויות בעת ואף לגלות כיצד אפשר להקל על כאבים ועל הנפש באמצעות דרכים אחרות. בכך אפשר להיגמל מהסם.