מקרון – האם זה חייב להיות קינוח מתוק?
אמנם עוגיות המקרון קיימות בעולם עוד מהמאה ה-18, אצלנו בארץ הם הפכו פופולריות במיוחד רק בעשורים האחרונים. עוגיות קטנטנות שנאפות ללא קמח, מרגרינה או שמן. אתם ודאי מכירים את הגירסא האיטלקית שלרוב צצה בסופרים לקראת חג הפסח אבל בטח חושבים על המקרון הצרפתי כאשר נשאלת השאלה האם הוא חייב להיות מתוק.
מקרון, האם הוא יכול להיות עוגייה מלוחה?
באופן כללי, עוגיות מקרון הן מתוקות ויכולות להיות במגוון רחב של טעמים מתוקים. אם זה השוקולד, הפירות או טעמי ממתקים שונים. זה גם לא חדש שטעמים מלוחים יכולים להשתלב נהדר בעוגיות המקרון כמו למשל טעם הקרמל המלוח שהוא שילוב מעולה ואהוב מאוד. אך עוגיות מקרון מלוחות הן בעצם לשנות מעט את המתכון או לקבל על עצמכם את מתיקות הבצק במקרון המלוח.
אם מעולם לא יצא לכם להכין בצק מקרון, דעו כי הבצק עצמו מורכב לרוב משקדים, אבקת סוכר וסוכר. כך שאם אתם חושבים על מקרון מלוח, סביר להניח שזה לא יהיה כמו שדמיינתם. חיפוש קצר באינטרנט יגלה לכם שאין ממש היצע של מקרונים מלוחים ואלו שמייצגים עצמם כמלוחים הם למעשה מקרונים רגילים אשר הקרם שלהם הוא במליחות עדינה.
יש כאלה שאוהבים להניח טעם ניטרלי בין העוגיות המתוקות, כמו מוצרלה למשל, מה שמאפשר להשתעשע מעט עם הטעמים, בין המלוח למתוק, ולהעניק טעם מעניין אך לא דומיננטי מדי. מקרונים כאלה יהיו רעיון מצוין למתאבנים בתחילת אירוע או ארוחת ערב רשמית. הגשה של עוגיות כאלו יכולה לייצר שיחה ואולי אפילו יבקשו מכם את המתכון. לאלו שאוהבים עוגיות ומאפים, מומלץ להתנסות בתחום בעזרת קורס אפייה מקיף עם לייזה תובל.
אז מה בעצם השורה התחתונה שלנו?
עוגיות מקרון נועדו להיות מתוקות, הן העוגייה הקטנה עם הקפה, מגדל העוגיות המרשים שמחכה באירועים ומתנה קטנה ומתוקה לימי הולדת. כמה שלא תנסו להפוך אותה למלוחה, התוצר לא יהיה מלוח כמו שתרצו. ואם הוא יצא מלוח כמו שרציתם, אז הוא כבר לא מקרון. כי כמו שאמרנו, בצק המקרון מתבסס על הטעם המתוק כך שאם שיניתם את הבצק, שיניתם את המקרון. היכנסו לקישור הזה כדי ללמוד כיצד להכין עוגיות מקרון מושלמות.