פטריה בציפורן
פטרת ציפורניים היא אחת מהבעיות השכיחות מהן סובלים גברים ונשים בכל גיל, כאשר אנשים בגילאים מבוגרים יותר נוטים לסבול מפטרייה בציפורן בשכיחות גבוהה יותר. פטריה בציפורן יכולה להופיע רק על גבי ציפורן באצבע אחת, או להתפשט אל ציפורניים סמוכות אליה. למרות שפטרת ציפורניים עשויה להתפתח הן בידיים והן ברגליים, הסבירות גבוהה יותר כי בעיה זו תתרחש בכפות הרגליים – כיוון שהן מעניקות מצע אידיאלי לשגשוג והתפתחות של זיהום פטרייתי, במיוחד אם נועלים נעלים סגורות ללא אוורור ועם תנאי לחות וחמימות גבוהים.
מהם הסימנים לפטרייה בציפורן?
פטריה בציפורן הינה בעיה אסתטית במהותה, ולכן התסמינים להתפתחות פטרת הציפורניים כוללים סימנים חיצוניים על גבי ציפורן אחת או יותר כמו שינוי גוון וצבע של הציפורן לכתום או חום, מראה עכור של הציפורן במקום מראה שקוף-לבן, הופעת פסים או נקודות על הציפורניים, שינוי במבנה הצורה של הציפורן או התעבות של הציפורניים, ובמקרים חמורים אף התנתקות ונפילה של הציפורן ממקומה.
למרות שמדובר על בעיה אסתטית, פטריה בציפורן עשויה להוביל למצבים רפואיים מסוכנים עבור אנשים בעלי מחלות רקע כמו סכרת, כיוון שהזיהום הפטרייתי עלול להתפשט אל חלקים אחרים בכף הרגל דרך חתכים וסדקים בעור – וכתוצאה מכך לחייב את הסובלים ממחלות רקע לקבל טיפול אנטיביוטי דרך הוריד.
מה הטיפול המומלץ במקרה של פטריה בציפורן?
הטיפול המומלץ ביותר לפטרייה בציפורן הוא הימנעות, כיוון שמדובר על זיהום מדבק מאוד. נוסף על החשיבות בשמירה על היגיינת כפות הרגליים, קיימים טיפולים מצוינים במקרה של הידבקות בפטרייה כמו טיפול מקומי עם משחה לפטרת ציפורניים, קרמים רפואיים, נטילת כדורים דרך הפה וכן טיפול לייזר בשיטת IPL הנמצא יעיל במקרים אלו.