טיפול באנורקסיה – איך זה מתבצע?
אנשים שאינם מכירים את התחום של הפרעות אכילה, נוהגים הרבה פעמים להקל בהן ראש. מבחינתם זה מסתפק בהתייחסות יתר לעניין המשקל ולא יותר מזה. אך במציאות זה הרבה מעבר לכך, בוודאי בקרב צעירים וצעירות.
הפרעות אכילה הן בעיה שיש הסבורים שהן רק יילכו ויחריפו עם הזמן, ויהפכו לאחת הבעיות המשמעותיות ביותר בקרב צעירים וצעירות במאה ה-21. בוודאי אם לוקחים בחשבון שהבעיה איננה מתמקדת רק בהיבטים של משקל אלא הרבה מעבר לזה. כך למשל, אנורקסיה.
מצב של אנורקסיה, מוכר אצל צעירים וצעירות אשר מתעסקים באופן קיצוני במשקל שלהם ורוצים לשלוט בו. לכן הם מפסיקים לאכול כמעט לחלוטין, מה שמוביל למצב של רזון קיצוני מה שמוביל למצב של פגיעה במערכות הפנימיות בגוף.
מאחר ומדובר בתופעה מאוד קשה ולא נעימה, אזי טיפול באנורקסיה איננו מתמקד רק בהיבט הפיזי אלא גם בהיבט הנפשי. ישנה הבנה שאנורקסיה היא בעיה חריפה שאי אפשר לפתור אותה רק בדרך אחת.
איך מטפלים באנורקסיה?
בשביל לטפל באנורקסיה בצורה נכונה, יש לאבחן את המטופל או המטופלת, יש לבצע בדיקות מקיפות בשביל לוודא מה מצבם הפיזי, וכמובן מה מצבם הנפשי. במקרים רבים הטיפול ייערך במקביל, כאשר תהיה העדפה שהמטופל או המטופלת ישהו במקום סגור, שם יש יותר פיקוח עליהם, ועל אופי הטיפול.
המטרה היא גם לאפשר להם לעלות במשקל בצורה מדודה ובריאה וכן לשמר אורח חיים בריא, תזונה נכונה, מאוזנת וקבועה. המטרה היא להתמודד הן עם מצבם הנפשי והן עם מצבם הפיזי, עד אשר הם יוכלו לצאת מהמקום ולהתנהל בכוחות עצמם מבלי לחשוש שמא הם יחזרו אל המצב בו הם היו קודם לכן. הכל כמובן תחת פיקוח ובקרה.
אפשרות נוספת היא לבחון האם ניתן לאפשר עבורם טיפול באנורקסיה ללא אשפוז עם ליווי על ידי מטפל מוסמך.