למה עקירה כירורגית זה לא נורא כמו שזה נשמע?
המאמר באדיבות http://benelazar.com/he
עקירה כירורגית היא אכן תהליך מורכב, אך אם תהליך זה מתבצע על ידי רופא שיניים מומחה בתחום התהליך אינו נורא כפי שהוא נשמע. במאמר זה המומחים שלנו רשמו בפניכם מהי עקירה כירורגית, כיצד ניתן להתגבר עליה ללא קושי מיוחד ומה חשוב לדעת.
מהי עקירה?
עקירה היא תהליך לא טבעי בו רופא השיניים מוציא שן מתנדנדת, שן רקובה שלא ניתנת להצלה, שן אותה צריך לעקור למטרת טיפול אורתודנטי, שן שהשורש שלה מושפע מעששת ושן מתנדנדת בעקבות בעיות חניכיים. במקרים אלו רופא השיניים יבצע ניתוק של הרקמות שתומכות באותה שן וימשוך אותה ואת השורש שלה החוצה.
עקירה כירורגית
כאן מדובר על תהליך מורכב יותר מעקירה רגילה, שכן לא ניתן למשוך את אותה שן בשלמותה בבת אחת ויש צורך בתהליך ארוך יותר בעקבות הצורך בפיצול של שורשי השן. בדרך כלל עקירה כירורגית מתבצעת בשיני בינה אשר קרובות לעצם או במיקום בעייתי אחר לפי הגדרה. כאן חשוב להבין שעקירה כירורגית אינה דבר נוראי כפי שזה נשמע, שכן ההגדרה עצמה מיועדת בעיקר לרופאי השיניים והמומחיות של אותו רופא, שכן המטופל לא אמור לחוש בהבדל כלשהו בעת ביצוע התהליך.
מה קורה לאחר העקירה הכירורגית?
עקירה כירורגית יכולה להוביל לנפיחות קלה של עד 72 שעות, לאדמומיות, כאב וקושי בפתיחת הפה למספר ימים. פעמים רבות רופא השיניים יורה למטופל ליטול אנטיביוטיקה בכדי להימנע מזיהום ויורה למטופל להשתמש בתרופות נגד כאב ויומיים שלושה לאחר העיקרה להתחיל ולבצע שטיפות מי מלח פעמיים ביום. אין לצחצח שיניים במהלך היממה הראשונה לאחר העקירה, יש להימנע מצריכת אלכוהול, עישון ופעילות גופנית ביום יומיים הראשונים לאחר העקירה.
עקירה כירורגית – מומחה בתחום הופך את העקירה למשחק ילדים