מה עושים כשמקבלים דחיה בקשר עם ביטוח אובדן כושר עבודה?
לא פעם, כאשר מבוטחים מגישים תביעה כנגד חברת הביטוח בדרישה לממש פוליסה של אובדן כושר עבודה, הם חשים שאין להם מה לעשות ולמה כאן מסתיים התהליך מבחינתם. זה נכון, בין אם מדובר בחברת ביטוח פרטית אצלה יש להם פוליסת ביטוח שקשורה לנושא, אך זה נכון גם במקרים של ביטוח לאומי.
כידוע, אובדן כושר עבודה מתייחס למצב בו עובד מאבד את היכולת שלו לעבוד בתחום שלו. זה יכול לקרות בגלל פציעה, מחלה, תאונה או כל סיבה פיזית או נפשית אחרת. במצב בו עובד איננו יכול לעבוד יותר בתחום העיסוק שלו ומוגדר על ידי המדינה כבעל נכות של למעלה מ-75 אחוז באופן קבוע (יש מצב בו עובד יוגדר נכה זמני עד שהוא ישתקם ויחזור לעצמו), אזי שהוא זכאי על פי חוק לקבל קצבה מביטוח לאומי וכן הוא יכול לממש את הפוליסה שברשותו.
באופן טבעי, חברות ביטוח בתור היותן עסק פרטי לא ימהרו לשלם אלא ינסו להוכיח שהעובד כן יכול לעבוד ולכן הטענה שהוא איבד את כושר העבודה שלו איננה נכונה.
מה עושים במצב כזה?
חשוב להיעזר באיש מקצוע כמו עו"ד אובדן כושר עבודה שידע לערער על ההחלטה. הוא יכול לפנות אל חברת הביטוח ולפעול מולה, על מנת שהעובד יקבל את מה שמגיע לו. גם אחרי שחברת הביטוח או ביטוח לאומי מסרבים לפנייה הראשונה, אפשר לערער ולבקש דיון חוזר.
ניתן לעשות זאת באמצעות הצגת מסמכים מתאימים וכן באמצעות חוות דעת של עדים מומחים, קרי רופאים שיכולים לספק את כל המידע הרלוונטי אודות הפציעה או המחלה, ולהוכיח שהעובד אכן מתמודד עם מצב של אובדן כושר עבודה, מה שמונע ממנו באמת לבצע את עבודתו בפועל.