רשלנות רפואית – המדריך השלם
המונח רשלנות רפואית עולה הרבה מאוד לכותרות בשנים האחרונות. אם במדינות מערביות אחרות, בפרט ארצות הברית, מדובר על תחום מאוד בולט כבר עשרות שנים, הרי שבישראל הוא החל להיות נוכח בשיח הציבורי, התקשורתי, החל משנות התשעים, בפרט מאז שחוקק חוק זכויות החולה.
המונח רשלנות רפואית נתפס הרבה פעמים בצורה לא מדויקת על ידי מטופלים, אשר חשים שקיבלו טיפול רשלני. על כן חשוב לדעת מה זה בדיוק אומר, מתי אפשר להגיש תביעות רשלנות רפואית וכיצד ניתן לעשות זאת.
לפני שאנחנו נציג את כל התשובות לשאלות הנ"ל, חשוב לציין מאחר ומדובר בתחום מאוד רחב ומשמעותי, מוטב להתייעץ עם עורך דין שמתעסק בתחום ויש לשכור את שירותיו על מנת שייצג אתכם, הן בתהליך שלפני הגשת התביעה והן במהלך הדיון המשפטי על התביעה עצמה.
מה זו רשלנות רפואית?
המונח רשלנות רפואית לא מתייחס לכל תהליך טיפולי שלא הצליח. אלא, הוא מתכוון אך ורק לטיפולים, בדיקות או כל פרוצדורה רפואית שבוצעה בצורה רשלנית על ידי הרופאים והצוות הרפואי (אחים, אחיות, עובדי מעבדה וכל גורם אחר שמעורב בפרוצדורה). ניתן לקבוע האם הטיפול נעשה בצורה רשלנית, על פי הרמה הסבירה והנכונה שיש לטפל בבעיה, לפי מה שנהוג.
צריך לציין, זה לא מספיק להוכיח שהטיפול היה רשלני, אלא יש להוכיח שנגרם נזק והוא תוצר ישיר או עקיף של הרשלנות בטיפול. כלומר, לא מספיק להוכיח שהרופא נקט בגישה רשלנית אלא יש להוכיח שבאמת זה גרם לנזק אשר השפיע על איכות החיים או על היבטים אחרים של המטופל. שכן ייתכן מאוד, שהנזק היה קודם לכן או שהוא נגרם מסיבות אחרות לגמרי ולטיפול כלל לא היתה השפעה עליו.