חיידק הליקופדיה
בעבר אנשים רבים נדבקו בהליקובקטר פילורי (החיידק הגורם לכיב קיבה). חיידק זה נמצא בקיבה ועלול להדביק את המעי הדק ולגרום לכיבים. בעבר השתמשו באנטיביוטיקה לטיפול בזיהום זה אך הם אינם יעילים במיוחד.
הליקובקטר פילורי הוא חיידק מעי הגורם לכיב פפטי. זה נפוץ ברוב המדינות המתועשות. חיידק זה חי בקיבה ובמעיים ועלול לגרום לבעיות בריאות חמורות כמו כיב פפטי (דלקת ברירית הקיבה או המעיים), דלקת קיבה, סרטן הקיבה, מחלת הוושט של בארט וזיהום הליקובקטר פילורי (החיידק הגורם ל-H. פילורי).
חיידק הליקופדיה הוא חיידק המשגשג בקיבה. הוא יכול לגרום לכיבים ולבעיות אחרות במערכת העיכול.
מהם התסמינים של זיהום הליקובקטר פילורי?
לרוב האנשים עם הליקובקטר פילורי אין תסמינים. אבל החיידקים יכולים לפגוע ברירית ההגנה הפנימית של הקיבה ולגרום למחלות אחרות, כמו כיב פפטי. תסמינים של כיב פפטי מהליקובקטר פילורי כוללים: (קראו על הליקובקטר פילורי טיפול טבעי)
- כאבי בטן עמומים או שורפים (במיוחד כאשר יש לך בטן ריקה)
- נפיחות
- בחילה
- ירידה בלתי מוסברת במשקל
- הקאות
- תיאבון ירוד
- גיהוקים
למרות שהוא נדיר, סרטן הקיבה מהווה גם סיכון מוגבר לאנשים עם הליקובקטר פילורי. תסמיני סרטן הקיבה כוללים:
- תיאבון ירוד
- ירידה בלתי מוסברת במשקל
- דם בצואה
- בחילה
- תחושת שובע מוקדם בארוחה
- אי נוחות או נפיחות בבטן
- כאב בטן
- עייפות או חולשה
כיצד לטפל בחיידק הליקופדיה?
אם אתם חושדים שיש לכם חיידק הליקופדיה מומלץ (שתקראו באתר https://helicopedia.co.il) ושתגשו לאבחון אצל הרופא המטפל, הרופא המטפל יכול להפנות אתכם לבדיקות על מנת לאבחן את החיידק: תרבית צואה, בדיקות דם ושתן ועוד. לאחר הבדיקות תוכלו לשבת עמו ולבחור תכנית טיפול. תוכלו לטפל בחיידק באמצעות אנטיביוטיקה או באמצעות רפואה אלטרנטיבית: דיקור סיני ותזונה נכונה – אכילת והימנעות ממזונות מסוימים.
רק בריאות!