איך מבצעים בדיקת קרינה?
במקומות רבים ובעיקר היכן שנמצאים אנטנות רבות כמו של תקשורת, חשוב לערוך בדיקת קרינה באתר ראדון כדי לבחון בעיות העלולות לגרום לנזק מהקרינה לבני האדם השוכנים בסמוך אליהם. אז איך באמת עושים את בדיקות הקרינה הללו?
איך מבצעים בדיקת קרינה? |
ראשית נבין, שקרינה היא פליטת אנרגיה; יכול להיות קרינה אקוסטית, שהיא התנועה של גלי קול וגם קרינה אלקטרומגנטית. קרינה אלקטרומגנטית היא למעשה רמת האנרגיה הנמוכה ביותר שמנוגדת ל"קרינת החלקיקים". רמת אנרגיה אשר אינה יכולה לשנות את מבנה האטום מכונה "קרינה לא מייננת".
אנו חיים בעידן בו הטכנולוגיה מביאה שינויים המשפיעים על איכות החיים שלנו באופן חיובי. עם זאת, זה גם מעשיר את גורמי המזהמים הגדולים בסביבתנו וכמה מהגורמים הללו הם הקרינה האלקטרומגנטית.
חשיפה יומית מופרזת לקרינה אלקטרומגנטית עלולה להוות סיכונים והשפעות מזיקות על בריאותנו.
איך בודקים קרינה |
מומחים מקצועיים, אשר בקיאים ומוסמכים לבדיקת קרינה, משתמשים במנתחי ספקטרום חדישים, בוחני קרינה, מכשירים ותוכנות שעוזרים להם "לראות" ולהבין את הסביבה שנבדקה במונחים של הקרינה האלקטרומגנטית.
בדיקות סביבתיות אלה עוזרות לספק ללקוחות את כל המידע שהם צריכים לדעת ולבצע בהם המלצות ופתרונות להפחתת חשיפה לקרינה וליצור סביבה בריאה ובטוחה יותר.
בדיקות קרינה מתבצעים לאתרי עבודה ולאזורים מאוכלסים. עובדי משרדים למשל, חיים עם קרינות המיוצרים על ידי מחשבים, חוטי חשמל, גופי תאורה, מכונות ועוד.
האם הטלפון הנייד פולט קרינה? |
הטלפונים הסלולריים פולטים סוג של קרינת תדרי רדיו בקצה התחתון של ספקטרום – הקרינה הלא מייננת. נכון לעכשיו, עדויות מדעיות לא קישרו באופן סופי את השימוש בטלפון הסלולרי עם בעיות בריאותיות שליליות, אם כי מדענים מודים כי יש צורך במחקר נוסף.