היתר רעלים – שומרים על הבטיחות
השימוש בחומרי הדברה, קוטלי עשבים וחומרי הדברה כימיים אחרים גדל בשנים האחרונות. העלייה בשימוש בחומרי הדברה כימיים הובילה לעלייה במחלות ובמוות הקשורות לחומרי הדברה. הסיבה לכך היא שהכימיקלים הללו נועדו להרוג יצורים חיים ולגרום לנזק סביבתי עצום.
ה-EPA (הסוכנות להגנת הסביבה) יצרה רשימה של כימיקלים שנחשבים "מוגבלים" או "אסורים" לשימוש בצמחים. חומרים כימיים אלו אינם מותרים לצריכה אנושית מכיוון שהם עלולים לגרום לבעיות בריאות חמורות כולל סרטן, מומים מולדים, הפרעות נוירולוגיות, הפרעות אנדוקריניות, בעיות רבייה ועוד.
חשוב להקפיד על תקנות בטיחות לשימוש ברעלים
רעלי היתר הם שיטת ההדברה הנפוצה ביותר עבור בעלי בתים. הם משמשים בדרך כלל להרוג עכבישים, נמלים וחרקים זוחלים אחרים. עם זאת, הם נמצאו רעילים מאוד ומזיקים לסביבה. היתרים הם כלי אחרון להגנה על חיות הבר והסביבה.
רעל היתר הוא מונח המתייחס לכימיקלים רעילים המשמשים להרג מזיקים, כמו מכרסמים וחרקים, אך בסופו של דבר פוגעים בבעלי חיים אחרים בתהליך. כימיקלים אלו יכולים להזיק גם לאנשים שבאים איתם במגע – מידע נוסף על כך גם בלינק https://he.sutok.co.il/poison-permit.
תבינו איך לשמור על עצמכם ועל הסביבה
השימוש בכימיקלים אלו הולך וגדל עם השנים בשל יעילותם ועלותם הנמוכה. הכימיקלים נמצאו גם במקומות שבהם אסור להם להיות, כמו בתי ספר ובתי חולים. בתגובה לאיום זה על בריאות הציבור, הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) הטמיעה כלל חדש שיאפשר לראשונה אי פעם שימוש בחומרי הדברה כגון גליפוסאט על אדמות ציבוריות.
הכלל החדש של ה-EPA צפוי לחסוך כ-2 מיליארד דולר בשנה בעלויות בריאות הקשורות למחלות הקשורות לצמחים, על פי דו"ח אחרון של המועצה הלאומית להגנה על משאבים (NRDC). רעל היתר הוא סוג של חומר הדברה שנאסר על ידי ה-EPA מכיוון שהם מסוכנים לבריאות האדם. הם משמשים בחקלאות, אך ניתן למצוא אותם גם בבתים ובגנים. הם לא רק רעילים לבני אדם; בעלי חיים רבים כמו ציפורים, דבורים ודגים עלולים להיות מורעלים גם על ידי רעלי היתר. באתר סוטוק ניתן למצוא מידע מקצועי ומקיף על כל מה שקשור בהנדסה סביבתית ושימוש נכון ברעלים.