איך אפשר למנוע את נשירת השיער?
נשירת שיער היא תופעת שמאפיינת לא מעט אנשים באוכלוסייה, נשים וגברים כאחד. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות ושונות, ויש מגוון רחב של טיפולים למניעת הנשירה או לטיפול בתופעה. על כך נפרט במאמר שלפניכם.
מדוע שיער נושר?
בעוד שנשים וגברים סובלים באופן תדיר מנשירת שיער, חשוב להכיר את אותן סיבות לנשירת שיער, ולו כדי שתוכלו להימנע מהן – אם ניתן.
ראשית, נשירת שיער יכולה להתרחש בשל תזונה לקויה ומחסור בוויטמינים. לכן מומלץ לבצע בדיקת דם אחת לרבעון, על מנת לוודא שהכל תקין. כמו כן, נשירה מתרחש לאחר לידה, זאת בשל העובדה שבמהלך ההיריון השיער אינו נושר, ולאחר הלידה השיער למעשה "מפצה" על כך, וכמות השערות שנושרות היא גבוהה באופן יחסי. חשוב להבין שזו תופעה נורמטיבית וטבעית.
נוסף לכך, נשירה נגרמת גם בשל מטען גנטי, ובמקרה כזה, אין אפשרות להימנע, אלא רק לטפל באופן מקצוע ובייעוץ רפואי, כשכיום יש מגוון רחב של טיפולים בנשירת שיער והתקרחות. כמו כן, נשירה עלולה להתרחש בשל בעיות עור וקרקפת.
פעולות למניעת הנשירה
כדי למנוע את נשירת השיער, חשוב להבין ממה היא נובעת, ולו כדי שתוכלו לטפל בה באופן האידיאלי ביותר. חשוב לצרוך מזונות בריאים ולהקפיד לאכול מאכלים שמכילים את מלוא הוויטמינים והמינרליים החיוניים, לרבות אגוזים, קטניות וכו'. כמו כן, נסו להימנע משימוש במחליקי שיער, פן או כל מכשיר חשמלי שפולט חום גבוה.
מלבד זאת, ישנם פתרונות טבעיים, מעין "תרופות סבתא" לטיפול טבעי בנשירת שיער, כמו שמן קיק, שמן זית, שמן אתרי רוזמרין וכו'. מהחומרים הללו נהוג להכין מסיכה לשיער, למרוח על השורשים ולהמתין כחצי שעה לפני החפיפה. יתר על כן ישנם פתרונות רפואיים, כמו משחות ותרסיסים שניתן לרכוש בבית מרקחת (לרוב, במרשם רופא). כדי שתוכלו לרכוש את התכשירים הייעודיים, יש לגשת לרופא על מנת שיאבחן את סיבת הנשירה ויתאים לכם תכשיר מתאים.
נשירת שיער עלולה להתרחש בשל סיבות מגוונות ושונות, אך לצד התופעה המייאשת, טוב לדעת שיש פתרונות שונים, בין אם טבעיים ובין אם רפואיים. בהצלחה.