איך קריאת ספרים ילדים תורמת להתפתחותם?
אנחנו קוראים ומקריאים לילדים שלנו ספרים מגיל צעיר מאוד ויודעים שמעבר לזמן איכות וכיף, זה גם תורם להתפתחות ולהגדלת אוצר המילים וגם לשיפור מיומנויות חברתיות לילדים .
ריכוז והתמקדות
על ידי הקניית הרגלי קריאה אנחנו מאפשרים לילד ללימוד את הצורך בריכוז, התמקדות בספר, מיקוד הקשב והצפייה. בזמן שהילד מרוכז וקשוב הוא קולט מסרים מילוליים ובלתי מילוליים ובעזרתם אנחנו מרחיבים את אוצר המילים שלו, את סקרנותו, את עושר השפה והידע הכללי. הרגלי קריאה יאפשרו לילד בעתיד להיות מסוגל לקרוא טקסטים וליהנות מחוויית הלמידה בבית הספר.
ערכים ומוסר
ספרי הילדים מלאים במסרים שונים. חלקם עוסקים בהיגיינה אישית, בחמלה לחיות, בעזרה לבני אדם, אחרים מלאים באינפורמציה על העולם, החלל, הטבע ועוד. קריאה מגיל צעיר חושפת את הילד לכל עולם המושגים, הערכים והסביבה שבה הוא חי ובכך היא מעשירה את עולמו הפנימי ויוצרת אצלו מוסר ואופי שלפיהם יגדל להיות מבוגר.
זיכרון ציורי, מילולי וצילומי
ספרים שונים משתמשים בצורות שונות כדי להשאיר את חותמם על הילדים. חריזת חרוזים היא אחד הכלים הנפוצים וילדים לומדים בקלות לזכור שירים וסיפורים בחרוזים ובעזרת שינון וחזרה הם מפתחים את יכולת הזיכרון שלהם. גם איורים וציורים מתוך ספרי ילדים הם דרך מצוינת לפתח את הזיכרון. התאמת הטקסט לציור ובעזרת הציור לזכור את הטקסט, לספר לעצמם את הסיפור בעזרת הציורים או הצילומים ולעקוב אחרי הנעשה בסיפור.
הכרה עצמית
ילדים רואים את עצמם ביחידה נפרדת ממבוגרים ובוגרים אחרים בחייהם ודרך משחקים טיפוליים וסיפורים הם לומדים על עולם המבוגרים, מבינים את מקומם בעולם, את סדר הדברים ומצליחים לזהות את עצמם בתוך המשפחה. בעזרת ההכרה העצמית ילדים יכולים לשייך תחושות, רגשות וחוויות רבות שעוברות עליהם.