איך לעלות במסה
איך לעלות במסה היא אחת המטרות החשובות של כל מי שבוחר להתאמן בחדר הכושר ובעיקר כאשר האימונים הם באמצעות משקולות לשם גדילה. כדי לחלק את הפוסט באופן ברור ומובן עלינו לגעת במספר נקודות חשובות שישפכו אור על הנושא.
תזונה
הבסיס לכל תוכנית אימון באשר היא, תמיד יהיה תזונה איכותית ולא משנה אם הנך ספורטאי מקצועי המתחרה בענף כזה או אחר, ספורטאי עממי העושה פעילות גופנית במסגרות בלתי פורמליות או אפילו מתאמן חובב הפוקד את חדר הכושר או הסטודיו כל שבוע מספר פעמים ומתאמן רק בשביל הכיף. רבות נכתב עליה ואזור להתעלם מחשיבותה של תזונה המותאמת למטרות האימון. זוכרים שאימא תמיד אמרה, ש: "זה הביס שגדלים אתו…"
תדירות ואיכות האימון
אז לא מספיק שנפקוד את חדר הכושר פעם כן ופעם לא. חשוב כי תדירות האימונים שלנו תהיה עקבית ומסודרת כך שיהיה יחס הגיוני בין אימון למנוחה. דוגמאות שכיחות ונפוצות לחלוקה הגיונית הן להגיע לאימון ביום ראשון, שלישי וחמישי או שישי. כך למעשה נוצר יחס הגיוני בין מנוחה להתאוששות ואנחנו מסוגלים להשתפר מאימון לאימון או לפחות בקצב מספק. בהקשר לכך חשוב לציין גם את איכות האימון וזאת משוך שכאשר אנחנו מעוניינים לדעת איך לעלות במסה אסור לנו לשכוח שלא מספיק רק להתאמן מסודר, חשוב שגם האימון יהיה איכותי ומתאים לרמה שלנו, לניסיון שלנו ולתנאים השונים המשפיעים עלינו באותו יום ובכלל.
נפח האימון ואופיו
רבים מהמתאמנים נוהגים לייחס לנפח האימון חשיבות נמוכה או גבוהה מדי אך שוכחים כי נפח אימון מדויק עשוי להכריע את קצב ההתקדמות ולהשפיע במישרין ובעקיפין על התוצאות. נפח מתייחס לכמות הסטים, החזרות והמשקל המצטבר אותו העמסנו במהלך השבוע.
ראוי לציין כי כאשר מתייחסים לנפח העניין כולו סובייקטיבי אך ההמלצות המקובלות למשל לאימון התנגדות הן בן 2-3 אימונים בשבוע ובין 2-4 סטים לכל קבוצת שרירים. ניתן בהחלט להבין מכך כי איך שלא מסתכלים על כך, בכדי לעלות במסה נצטרך כפי הנראה לבצע נפח של לא פחות מ-4 סטים ואולי אף 12 סטים בשבוע ובין אם מדובר על תרגילים מבודדים או על תרגילים מורכבים.
> למדו איך להשיג קוביות בבטן