איך מתמודדים עם מקרי רשלנות רפואית בהריון?
תקופת ההיריון היא תקופה מיוחדת ומרגשת בעבור כל אישה וגם בעבור זוגות כמובן. עם זאת, היא יכולה גם להיות תקופה מעט מלחיצה ורווית מתחים שכן יש צורך תמיד לוודא כי ההיריון מתנהל בצורה תקינה ובטוחה וכי לא נשקפת חלילה סכנה לאם ולעובר. המציאות מראה כי לפעמים יש סיבוכים במהלך ההיריון והלידה שיכולים לפגוע באם ובעובר והרבה פעמים זה נובע כתוצאה מרשלנות רפואית של אחד מהרופאים המטפלים או בעלי תפקידים אחרים בצוותים המקצועיים במהלך הדרך. עם המקרים האלה בהחלט חשוב לדעת איך להתמודד, הנה כמה טיפים חשובים.
גשו לעורך דין קודם כל
חשוב מאד להבין כי כאשר מתרחשת רשלנות רפואית בהריון, הדבר הכי חשוב הוא לגשת לעורך דין או למומחים אחרים בתחום הרשלנות הרפואית על מנת להבין מהם הזכויות שלכם והאם יש מקום להגשת תביעה. אנשי מקצוע מנוסים העוסקים בתחום ידעו לבחון את המקרה הספציפי שלכם מכל הכיוונים ולומר אם אכן יש עילה להגשת תביעה וייעצו לכם איך כדאי להתקדם מכאן והלאה.
איסוף המסמכים ותיעוד ההליכים השונים
ככל הנראה יהיה צורך להבין לעומק אם אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית וכדי שעורך הדין שלכם יוכל לבצע את העבודה במהירות זה בהחלט יעזור אם יהיה בידיו כמה שיותר חומר וראיות. על כן אספו בהקדם את כל המסמכים שקיבלתם במהלך ההיריון מהרופאים השונים ואם יש לכם תיעודים נוספים מבדיקות והליכים רפואיים מסרו גם אותם. זכרו כי אלו דברים שיגיעו רק לעיניו של העורך דין ושל הגורמים שיטפלו בעניין.
תמיכה נפשית
רשלנות רפואית בהריון יכולה לגרום לפגיעות קשות הן אצל האם והן אצל העובר וזה דבר שבהחלט יכול לגרום לטראומה לא קטנה. על כן, אנו ממליצים לגשת לקבלת סיוע נפשי במקביל למיצוי ההליכים המשפטיים. אל תזניחו את העניין הזה שכן טראומות מודחקות עלולות להתפרץ ולהביא למצב נפשי רעוע וקשה יותר מהמצב הנוכחי.
לסיכום, אנו מקווים שתקופת ההיריון תעבור בצורה חלקה ובנעימים ומקווים שנתנו כאן מידע שיעזור במידה וזה לא יהיה כך.