טיפול בחרדה חברתית אצל ילדים
קיימת חשיבות רבה לטפל בילדים שסובלים מחרדה חברתית (קיימת חרדה חברתית אצל בני נוער שגם חשוב לטפל כמובן), כיוון שאם לא מטפלים בגיל הצעיר בבעיה זו, הדבר תופס ממדים הרבה יותר רחבים ועלול להידרדר לדיכאון.
טיפול בילדים בעלי חרדה חברתית
לאחר אבחון וגילוי כי זו הבעיה של ילד זה, שהוא נמנע ממעורבות חברתית עם ילדים בגילו אשר נמצאים אתו בבית הספר, מטפלים בנושא זה תוך מתן דגש לכך שיש לו דימוי עצמי נמוך, הוא מעדיף להתבודד מאשר להיות בקשרים חברתיים.
במקביל לכך מתברר במקרים רבים שהילד פיתח דימוי עצמי נמוך מאד ולכן מתנהג בדרך זו, הוא חש נחות מהאחרים ולכן מעדיף לא להתחבר לילדים אחרים בגילו.
מסווגים פחד זה על פי שלושה פרמטרים:
- עוצמתו של הפחד.
- מהי הרמה של הריחוק החברתי שנוקט בה הילד.
- עד כמה פחד זה מפריע להתנהגות הנורמטיבית של הילד.
עקרונות הטיפול בשיטת CBT
השיטה שהיא בעלת השפעות והשלכות חיוביות לטווח הארוך היא באמצעות CBT. הכלים הקוגניטיביים, החברתיים והרגשיים מסייעים מאד ליצור התקדמות בתפיסת העולם של הילד, כדי לנטרל ככל האפשר את החששות שלו.
כאשר משלבים זאת עם אימון לשינוי מחשבתי, תוך ביצוע תרגילים שונים הכוללים סימולציה ותרגילי פסיכודרמה, הדבר מוביל לשינוי הנדרש כיוון שהילד חווה חוויות מהעולם האחר, שאינו מוכר לו. בחלק מהטיפולים אפשר לראות באופן ברור שהעולם קוסם לו ומתחיל לעניין אותו ולכן נראים לאט לאט ניצנים של שינוי בחשיבה.
כל התהליך לוקח במינימום כמה חודשי טיפול ואף יותר מכך. כשהדימוי העצמי שלו משתפר, עולה רמת הביטחון העצמי ואפשר להתחיל בפעילות חברתית הדרגתית עם חבר אחד ורק לאחר תקופה כשהילד מוכן אפשר לנסות להרחיב את המעגל כשהוא מוכן לכך נפשית.
קראו למי מתאימות קבוצות לתקשורת בין אישית