מה התהליך של הקפאת ביציות
בדרך כלל היריון הוא אירוע די מתוכנן בחייו של זוג או בחייה של אישה, אבל יש מקרים בהם יש להתכונן להיריון הרבה יותר זמן ממה שבעצם התכוונו. הקפאת ביציות מאפשרת לשמור על פוריותה של האישה גם במצבים שהפוריות כבר אינה מתאפשרת באופן טבעי.
למה להקפיא ביציות?
לרוב השאלה על הקפאת ביציות מתעוררות בשני מקרים – הראשון מסיבות רפואיות, כשהאישה חווה אירוע בריאותי מסוים אשר עלול לפגוע בייצור הביציות, או שהטיפול במצב עלול לפגוע בהן. מצבים כמו טיפולים כימותרפיים, מחלות המסכנות המשכיותה של הוסת, כריתת שחלות או נשאיות גן סרטני. כמו כן מצבים בריאותיים אצל בן הזוג המסכנים את הפוריות מאפשרים הקפאת ביציות. ההליך יכול להתאפשר בכל גיל מרגע קבלת הוסת החודשית. המקרה השני בו נשקלת הקפאת ביציות אינו מסיבות רפואיות אלא בשל גילה המתקדם של האישה והחשש שלא תהיה פורייה דיה לכשתרצה היריון.
איך מתבצעת הקפאת ביציות?
תהליך הקפאת הביציות מתחיל בגירוי הגוף והשחלות כדי לגרום לייצור מוגבר של ביציות. גירוי זה מתבצע בעזרת טיפול הורמונלי שבמהלכו מקבלת האישה זריקות הורמונים במשך כשבועיים ומתבצע מעקב על התפתחות הביציות בשחלות. במועד המתאים ביותר תוזמן האישה לשאיבת הביציות שתתבצע בהרדמה מלאה. הביציות יוקפאו וישמרו באחסון במכלי חנקן נוזלי, עד למועד שבו יחליט הזוג או האישה על רצונה להיכנס להיריון.
תקופת הקפאת ביציות היא חמש שנים ולאחר מכן אפשר להאריך את התקופה ללא אחריות על מצב הביציות. הקפאת ביציות מסיבות רפואיות כלולה בסל הבריאות ואינה כרוכה בתשלום. אחוזי ההצלחה להתעברות מביציות מוקפאות קטנים ככל שגילה של האישה מתקדם יותר ולכן יש לשקול היטב ולתכנן בהתאם לגיל האישה את ההיריון. למידע נוסף פנו לד"ר איליה בורד